Table of Contents Table of Contents
Previous Page  359 / 372 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 359 / 372 Next Page
Page Background

yemek

357

Malzemeler :

2 ince dilim balkabağı ( yaklaşık 300 gr)

50 gr tereyağı

2 su bardağı pirinç

4 su bardağı et ya da tavuk suyu

2 çay kaşığı tuz, karabiber

Yapılışı :

1. Pirinci 4 bardak ılık ve tuzlu suda 40 dakika kadar bekletin.

2. Balkabaklarının kabuklarını soyup kuşbaşı et büyüklüğünde

doğrayın. Özellikle yeşil kısımlarını tamamen kesip atın.

3. Diğer taraftan tereyağını geniş ve kenarları yüksek pilav ten-

ceresinde eritin. Kabakları kızgın yağa aktarın ve orta ateşte

tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 3- 4 dakika kavurun.

4. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci kabakların üzerine aktarıp tahta

bir kaşıkla karıştırarak 5 dakika kadar kavurun. Üzerine 4 su

bardağı sıcak et veya tavuk suyunu aktarın. Tuz ve karabiberi

serpiştirin. Kısık ateşte, pirinç suyunu tamamen çekinceye

kadar pişirin.

5. Pilav suyunu çekince ocaktan alın ve yaklaşık 30 dakika

dinlendirin. Servis yapmadan önce tahta bir kaşıkla pilavı

aşağıdan yukarıya doğru hafifçe karıştırıp havalandırın. Sıcak

olarak servis edin.

Malzemeler:

Hamuru İçin:

125 gr tereyağı

2 su bardağı un

2 yemek kaşığı pudra şekeri

4 yemek kaşığı soğuk su

Harcı İçin:

½ kg ayıklanmış bal kabağı

1 kahve fincanı su

½ çay bardağı soğuk süt

1 çay bardağı toz şeker

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

2 çay kaşığı tarçın

½ çay kaşığı toz zencefil

Süslemek için dövülmüş fıstık ya da fındık

Yapılışı:

1. Hamuru hazırlamak için tereyağını eritip

malzemelerle birlikte yoğurun. 20 dakika din-

lendirin.

2. Hamuru merdane ile 1/2 cm kalınlığında açıp

yağlanmış tartolet kalıplarına yerleştirin.

3. 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

Bu arada kabağı yarım kahve fincanı su ilavesiy-

le iyice pişirip çatalla ezin.

4. Soğuk süt, toz şeker, tereyağı, çırpılmış yu-

murta, tarçın, zencefili ilave ederek karıştırın.

5. Fırından çıkardığınız tartoletlerin üzerine

doldurun. Tekrar 15 dakika fırınlayıp çıkarın.

6. Üzerine dövülmüş fıstık ya da fındık serpip

süsleyin. Soğuyunca servis edin.

Balkabaklı Pilav

Bal Kabaklı Tartolet