gezi
kesilmiş ciğerler çıtır çıtır kızartılıp mideleri bayram
ettirirken, özel yoğurt ve acı sevenler için kurutulmuş
biber tam da beden için cennetin tanımıydı!
Ziyafetten sonra havanın yavaş yavaş kararmaya
başladığını fark ettik. Padişah IV. Mehmet tara-
fından yaptırılan Av Köşkü’ne giderken kocaman
ağaçlar birbirlerine sarılırcasına yolun iki yanında
konumlanmışlar, tünel görevi görüyorlardı. Tarihi bir
mekan olan bu köşk 2002 yılında Edirne Belediyesi
tarafından restore edilmişti. Semaver ile çay sipariş
ettiğinizde ağaçların altında hafif esintiyle tarihi de
hissederek saatlerce oturabilirdiniz. Tabii ki bizim
yolumuz uzun, ertesi gün işimiz çoktu. Biraz daha
zaman isterdik ama tek satın alınamayan ya da
kandırılamayan şey zaman olduğuna göre, İstanbul’a
dönmek üzere yola koyulmalıydık. İyi gezdik, ruhu-
muzu da iyi doyurduk ve Edirne’ye veda ettik.
245
Edirne’de ruhumu doyururken
bedenim, “Ben de açım” diye isyan
ediyordu. Bedenime kulak vererek
hayatta Edirne’den başka bir yerde
yemediğim ciğeri yemek üzere bir
restorana doğru yol aldım.




