Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  363 / 388 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 363 / 388 Next Page
Page Background

yaşam

tom’s kitchen

361

Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şef Tom Aikens’ın

ilk şubesini 2006 yılında Londra Chelsea’de açtığı

Tom’s Kitchen’ın Londra dışındaki ilk şubesi, İs-

tanbul Zorlu Center’da açıldı. Modern bir İngiliz

brasserie’si olan Tom’s Kitchen, sıcak ve rahat bir

ortamda sabah kahvaltısından akşam yemeğine

kadar hizmet veriyor. Londra’daki 3 şubesiyle

ünlü isimlerin uğrak noktası ve şehrin en popüler

mekânlarından biri olan Tom’s Kitchen menü-

sünde, sevilen İngiliz tariflerinin yanı sıra klasik

Fransız mutfağına modern dokunuşlarla yer

veriyor.

PAYLAŞIM TABAKLARI,

İKİ KİŞİLİK YAŞAMAK

İSTEYENLERİ BEKLİYOR!

Tom’s Kitchen’ın İstanbul şubesinin menüsünde;

mekanın klasikleşmiş lezzetlerinden Tavuk ve

Kaz Ciğeri Parfe, Biftek Tartar, Baharatlı Yengeç

Kek gibi başlangıçlar ile Dana Burger, Fırında

Kuzu Kalça, Peynirli Macaroni ve Shepherd’s

Pie gibi ana yemek klasikleri yer alıyor. Şarküteri

Tahtası ve Balık Tahtası’ndan oluşan ‘paylaşım

tabakları da Tom’s Kitchen’ın benzersiz lezzetle-

rini ‘2 kişilik’ yaşamak isteyenleri bekliyor. Klasik

İngiliz kahvaltısından, Croissant’a, Ev Yapımı

Granola’dan, Patates Rosti’ye, Füme Somonlu

Bagel’dan, Çıtır Belgian Waffle’a uzanan Tom’s

Kitchen’ın geniş kahvaltı menüsü, bir lezzet

çeşitliliği sunuyor.

Londra’daki 3 şube-

siyle ünlü isimlerin

uğrak noktası ve

şehrin en popüler

mekânlarından biri

olan Tom’s Kitchen

menüsünde, sevilen

İngiliz tariflerinin

yanı sıra klasik Fran-

sız mutfağına modern

dokunuşlarla

yer veriyor.

İYİ YEMEK İÇİN

FORMÜL BASİT!

Tom Aikens’ın tüm restoran-

larında idealize ettiği mutfak

felsefesi, Tom’s Kitchen’ın

mutfak anlayışına da yansı-

yor. İyi yemek için formülün

çok basit olduğunu düşünen

ünlü şef; Tom’s Kitchen’ın

mutfağında, mevsiminde

yetişen sebze ve meyvelerle

en iyi malzemeleri kullana-

rak hazırladığı tarifleriyle,

lezzet kadar sağlığına önem

verenlere de hitap ediyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR

TARIM VE

HAYVANCILIĞI

DESTEKLİYOR!

Mevsiminde ve yerel üretici

tarafından ‘etik anlayış göz

önüne alınarak’ üretilmiş

ürünlere yer açan bir mutfak

anlayışına sahip olan Tom’s

Kitchen, sürdürülebilir tarım

ve hayvancılığı destekli-

yor. İstanbul şubesinde de

Londra’da olduğu gibi özenle

seçilmiş yerel üreticilerle ça-

lışan Tom’s Kitchen’ın Afyon,