yaşam
tom’s kitchen
361
Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şef Tom Aikens’ın
ilk şubesini 2006 yılında Londra Chelsea’de açtığı
Tom’s Kitchen’ın Londra dışındaki ilk şubesi, İs-
tanbul Zorlu Center’da açıldı. Modern bir İngiliz
brasserie’si olan Tom’s Kitchen, sıcak ve rahat bir
ortamda sabah kahvaltısından akşam yemeğine
kadar hizmet veriyor. Londra’daki 3 şubesiyle
ünlü isimlerin uğrak noktası ve şehrin en popüler
mekânlarından biri olan Tom’s Kitchen menü-
sünde, sevilen İngiliz tariflerinin yanı sıra klasik
Fransız mutfağına modern dokunuşlarla yer
veriyor.
PAYLAŞIM TABAKLARI,
İKİ KİŞİLİK YAŞAMAK
İSTEYENLERİ BEKLİYOR!
Tom’s Kitchen’ın İstanbul şubesinin menüsünde;
mekanın klasikleşmiş lezzetlerinden Tavuk ve
Kaz Ciğeri Parfe, Biftek Tartar, Baharatlı Yengeç
Kek gibi başlangıçlar ile Dana Burger, Fırında
Kuzu Kalça, Peynirli Macaroni ve Shepherd’s
Pie gibi ana yemek klasikleri yer alıyor. Şarküteri
Tahtası ve Balık Tahtası’ndan oluşan ‘paylaşım
tabakları da Tom’s Kitchen’ın benzersiz lezzetle-
rini ‘2 kişilik’ yaşamak isteyenleri bekliyor. Klasik
İngiliz kahvaltısından, Croissant’a, Ev Yapımı
Granola’dan, Patates Rosti’ye, Füme Somonlu
Bagel’dan, Çıtır Belgian Waffle’a uzanan Tom’s
Kitchen’ın geniş kahvaltı menüsü, bir lezzet
çeşitliliği sunuyor.
Londra’daki 3 şube-
siyle ünlü isimlerin
uğrak noktası ve
şehrin en popüler
mekânlarından biri
olan Tom’s Kitchen
menüsünde, sevilen
İngiliz tariflerinin
yanı sıra klasik Fran-
sız mutfağına modern
dokunuşlarla
yer veriyor.
İYİ YEMEK İÇİN
FORMÜL BASİT!
Tom Aikens’ın tüm restoran-
larında idealize ettiği mutfak
felsefesi, Tom’s Kitchen’ın
mutfak anlayışına da yansı-
yor. İyi yemek için formülün
çok basit olduğunu düşünen
ünlü şef; Tom’s Kitchen’ın
mutfağında, mevsiminde
yetişen sebze ve meyvelerle
en iyi malzemeleri kullana-
rak hazırladığı tarifleriyle,
lezzet kadar sağlığına önem
verenlere de hitap ediyor.
SÜRDÜRÜLEBİLİR
TARIM VE
HAYVANCILIĞI
DESTEKLİYOR!
Mevsiminde ve yerel üretici
tarafından ‘etik anlayış göz
önüne alınarak’ üretilmiş
ürünlere yer açan bir mutfak
anlayışına sahip olan Tom’s
Kitchen, sürdürülebilir tarım
ve hayvancılığı destekli-
yor. İstanbul şubesinde de
Londra’da olduğu gibi özenle
seçilmiş yerel üreticilerle ça-
lışan Tom’s Kitchen’ın Afyon,




