Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  393 / 404 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 393 / 404 Next Page
Page Background

sağlık

Malzemeler

1 adet tam buğday lavaş

1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi

Marul yaprakları

1 adet kırmızı tatlı biber

90 gr ızgara tavuk dilimleri

Yapılışı;

Tavuklar, ızgara yapılır ve dilimlenir. Lavaş

içerisine önce zeytin ezmesi sürülür daha marul

yaprakları ve jülyen dilimlenmiş tatlı biber ilave

edilir ve son olarak ızgara tavuk dilimleri eklenir

sarılır ve tost makinesinde ısıtılır.

Malzemeler

1 adet tatlı patates

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı zeytinyağ

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kimyon

1 yemek kaşığı parmesan peyniri

Yapılışı;

Taze patates kabuklarını sadece fırçalayın ve

çubuk çubuk dilimleyin. Fırın kabına patatesleri

koyup üzerine zeytinyağı gezdirin ve üzerine

baharatları serpin. 30 dakika boyunca 200° C’de

pişirdikten sonra parmesan peynirini patatesle-

rin üzerine ekleyip, 10 dakika patatesler hafifçe

kızarana kadar, tekrar pişirin.

Malzemeler

½ muz

1 tatlı kaşığı keten tohumu

½ su bardağı nar

5 yemek kaşığı light yoğurt

1 çay kaşığı bal

Yapılışı;

Tüm malzemeleri blenderdan geçirin. Maç

boyunca heyecanınızı kontrol edebilmek için

mutlaka denemenizi öneririm.

Malzemeler

Malzemeler:

1 çay bardağı haşlanmış nohut

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı pul biber ve kekik

Yapılışı;

Yağlı kağıt üzerine nohut, yağ ve baharatları

ekleyip harmanlayın. 180C

o

‘de 20 dk fırınlayın.

Peki ne yapmak gerekiyor?

• 1 orta boy karışık pizza 1500 kalori

• 1 büyük boy patates kızartması 410 kalori

• 1 orta boy cips 400 kalori

• 1 avuç dolusu karışık kuru yemiş 250 kalori

• 1 orta boy patlamış mısır 350 kalori

• 2 şişe bira veya 2 şişe gazlı içecek 300-400 kalori

• 1 orta boy hamburger 500 kalori

2007 yılında Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve

Diyetetik Bölümü’nden mezun olan Gamze Şanlı Ak, uluslar arası başarılar

elde etmiş bir diyetisyendir. ‘’Ankara-İstanbul-İzmir illerinde Çalışan Sağlık

Personelinde Obezite Prevelansının Saptaması’’ konulu tezi 2008 yılında

Japonya’da gerçekleştirilen 15.Uluslararası Diyetetik Kongresinde (ICD)

poster olarak sunulmuştur.Mezuniyetin ardından beş sene boyunca Mezura

Klinik’te hem eğitmen, hem araştırmacı, hem çevirmen, hem de yazar olarak

çalışmış, farklı yaş gruplarındaki bireylere beslenme danışmanlığı yapmıştır.

Mesleğindeki a kademik çalışmalarını sürdürmek amacıyla 2009 yılında

Haliç Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümünde yüksek lisans eğitimine

başlayıp, 2012 yılında ‘’Uzman Diyetisyen’’ ünvanını kazanmıştır. Başkent

Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik bölümünde ‘’Doktora’’ programına

halen devam etmektedir.Türkiye Diyetisyenler Derneği İstanbul üyesi olan

Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak, Mart 2013’de, ‘Moso Diyet ve Beslenme

Danışmanlığı’nı açmıştır. Kliniğinde; kilo alma, kilo verme, kilo koruma, sağ-

lıklı beslenmeyi öğrenme, sporcu beslenmesi, hastalıklarda beslenme, çocuk

beslenmesi, ergenlik döneminde beslenme, gebelikte-emziklilikte beslenme,

menopozda beslenme, anti-aging beslenme, yeme davranış bozukluğunda

beslenmenin yanı sıra ülkemizin önde gelen kurumlarında çalışanların rutin

takipleri, kurumsal danışmanlık ve beslenme koçluğu yapmakta, kurumlara

ve gruplara özel eğitim ve seminerler, medya, ürün ve menü danışmanlığı

hizmetleri vermektedir. Alanında birçok ulusal ve uluslar arası kongreye,

seminere ve eğitime katılmaktadır.

www.gamzesanliak.com.tr

391

90 Dakikalık

Hafif, Pratik

Ve Leziz

Tarifler

UZMAN DİYETİSYEN GAMZE ŞANLI AK HAKKINDA:

Hamburger (500 kalori) yerine

Tavuklu Wrap (300 kalori)

Patates Kızartması (410 kalori)

yerine Fırında Tatlı Patates (250 kalori)

Gazlı İçecek ve Bira (300-400 kalori)

yerine Heyecanı Yatıştıran Smootie

(200 kalori)

Malzemeler

1 adet tam buğday lavaş

½ su bardağı rende domates

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kekik

½ kabak

3 adet mantar

1 tatlı kaşığı mısır

2 dilim hindi/tavuk jambon

2 yemek kaşığı light kaşar

Yapılışı;

Domates rendesi, zeytinyağı ve kekik karıştırıp

lavaş üzerine sos olarak sürüyoruz. Üzerine ren-

de kaşar ekliyoruz. Kabakları, mantarı, jambonu

jülye olarak dilimleyip pizzamızı süslüyoruz ve

mısır ilave edip 250 C de 10 dk pişiriyoruz. Süs-

lemek için roka yaprakları kullanılabilir.

Pizza (1500 kalori)

yerine Lavaş Pizza (450 kalori)

Cips (400 kalori)

yerine Nohut Çerezi (225 kalori)