sağlık
Malzemeler
1 adet tam buğday lavaş
1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
Marul yaprakları
1 adet kırmızı tatlı biber
90 gr ızgara tavuk dilimleri
Yapılışı;
Tavuklar, ızgara yapılır ve dilimlenir. Lavaş
içerisine önce zeytin ezmesi sürülür daha marul
yaprakları ve jülyen dilimlenmiş tatlı biber ilave
edilir ve son olarak ızgara tavuk dilimleri eklenir
sarılır ve tost makinesinde ısıtılır.
Malzemeler
1 adet tatlı patates
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı parmesan peyniri
Yapılışı;
Taze patates kabuklarını sadece fırçalayın ve
çubuk çubuk dilimleyin. Fırın kabına patatesleri
koyup üzerine zeytinyağı gezdirin ve üzerine
baharatları serpin. 30 dakika boyunca 200° C’de
pişirdikten sonra parmesan peynirini patatesle-
rin üzerine ekleyip, 10 dakika patatesler hafifçe
kızarana kadar, tekrar pişirin.
Malzemeler
½ muz
1 tatlı kaşığı keten tohumu
½ su bardağı nar
5 yemek kaşığı light yoğurt
1 çay kaşığı bal
Yapılışı;
Tüm malzemeleri blenderdan geçirin. Maç
boyunca heyecanınızı kontrol edebilmek için
mutlaka denemenizi öneririm.
Malzemeler
Malzemeler:
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber ve kekik
Yapılışı;
Yağlı kağıt üzerine nohut, yağ ve baharatları
ekleyip harmanlayın. 180C
o
‘de 20 dk fırınlayın.
Peki ne yapmak gerekiyor?
• 1 orta boy karışık pizza 1500 kalori
• 1 büyük boy patates kızartması 410 kalori
• 1 orta boy cips 400 kalori
• 1 avuç dolusu karışık kuru yemiş 250 kalori
• 1 orta boy patlamış mısır 350 kalori
• 2 şişe bira veya 2 şişe gazlı içecek 300-400 kalori
• 1 orta boy hamburger 500 kalori
2007 yılında Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve
Diyetetik Bölümü’nden mezun olan Gamze Şanlı Ak, uluslar arası başarılar
elde etmiş bir diyetisyendir. ‘’Ankara-İstanbul-İzmir illerinde Çalışan Sağlık
Personelinde Obezite Prevelansının Saptaması’’ konulu tezi 2008 yılında
Japonya’da gerçekleştirilen 15.Uluslararası Diyetetik Kongresinde (ICD)
poster olarak sunulmuştur.Mezuniyetin ardından beş sene boyunca Mezura
Klinik’te hem eğitmen, hem araştırmacı, hem çevirmen, hem de yazar olarak
çalışmış, farklı yaş gruplarındaki bireylere beslenme danışmanlığı yapmıştır.
Mesleğindeki a kademik çalışmalarını sürdürmek amacıyla 2009 yılında
Haliç Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümünde yüksek lisans eğitimine
başlayıp, 2012 yılında ‘’Uzman Diyetisyen’’ ünvanını kazanmıştır. Başkent
Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik bölümünde ‘’Doktora’’ programına
halen devam etmektedir.Türkiye Diyetisyenler Derneği İstanbul üyesi olan
Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak, Mart 2013’de, ‘Moso Diyet ve Beslenme
Danışmanlığı’nı açmıştır. Kliniğinde; kilo alma, kilo verme, kilo koruma, sağ-
lıklı beslenmeyi öğrenme, sporcu beslenmesi, hastalıklarda beslenme, çocuk
beslenmesi, ergenlik döneminde beslenme, gebelikte-emziklilikte beslenme,
menopozda beslenme, anti-aging beslenme, yeme davranış bozukluğunda
beslenmenin yanı sıra ülkemizin önde gelen kurumlarında çalışanların rutin
takipleri, kurumsal danışmanlık ve beslenme koçluğu yapmakta, kurumlara
ve gruplara özel eğitim ve seminerler, medya, ürün ve menü danışmanlığı
hizmetleri vermektedir. Alanında birçok ulusal ve uluslar arası kongreye,
seminere ve eğitime katılmaktadır.
www.gamzesanliak.com.tr391
90 Dakikalık
Hafif, Pratik
Ve Leziz
Tarifler
UZMAN DİYETİSYEN GAMZE ŞANLI AK HAKKINDA:
Hamburger (500 kalori) yerine
Tavuklu Wrap (300 kalori)
Patates Kızartması (410 kalori)
yerine Fırında Tatlı Patates (250 kalori)
Gazlı İçecek ve Bira (300-400 kalori)
yerine Heyecanı Yatıştıran Smootie
(200 kalori)
Malzemeler
1 adet tam buğday lavaş
½ su bardağı rende domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
½ kabak
3 adet mantar
1 tatlı kaşığı mısır
2 dilim hindi/tavuk jambon
2 yemek kaşığı light kaşar
Yapılışı;
Domates rendesi, zeytinyağı ve kekik karıştırıp
lavaş üzerine sos olarak sürüyoruz. Üzerine ren-
de kaşar ekliyoruz. Kabakları, mantarı, jambonu
jülye olarak dilimleyip pizzamızı süslüyoruz ve
mısır ilave edip 250 C de 10 dk pişiriyoruz. Süs-
lemek için roka yaprakları kullanılabilir.
Pizza (1500 kalori)
yerine Lavaş Pizza (450 kalori)
Cips (400 kalori)
yerine Nohut Çerezi (225 kalori)




