Table of Contents Table of Contents
Previous Page  178 / 196 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 178 / 196 Next Page
Page Background

sağlık

176

Cilt lekelerine

karşı C vitamini

Yağlanmayı önlemek için

kahvaltıya dikkat

6 7

Ciltte leke oluşumunun en önemli

nedenlerinin başında gelen ultra-

viyole ışınların zararlı etkilerinden

korunmak için alınan antioksidan

miktarının arttırılması gerekiyor.

C vitamini, E vitamini ve beta

karoten cilt için savaşan en önemli

antioksidan kaynakları arasında yer

alıyor. Büyük boy bir portakal veya

bir su bardağı kadar çilek tüketerek

günlük C vitamini ihtiyacının büyük

bir kısmı karşılanarak cilt lekelerine

karşı korunma sağlanabiliyor. Ayrıca

domates de içeriğinde bulunan

likopen ultraviyole ışınlara karşı

antioksidan özelliği gösterdiği için,

ciltteki lekeleri önlemede tercih edi-

lebilecek besinler arasında yer alıyor.

Bitkisel ve hayvansal kaynaklardan sağlanabilen A vitamini cildin yağ denge-

sinin sağlanması açısından önem taşıyor. Koyu yeşil yapraklı sebzeler ve havuç

bitkisel kaynaklı A vitamini, yumurta ve süt ürünleri de hayvansal kaynaklı A

vitamini açısından zengin gıdalar arasında yer alıyor. Günlük alınan A vitamini

miktarını arttırmak için kahvaltılara mutlaka yumurta eklemek ve öğünlerde

taze yeşil salatalara yer vermek gerekiyor.