Table of Contents Table of Contents
Previous Page  239 / 260 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 239 / 260 Next Page
Page Background

haber

237

İç dekorasyonun, “Regal Classic”, “RawLuxury” ve “Contemporary Classic”

adları altında üç kategoride toplandığı otelde, her biri farklı hikayeye sahip

29 oda bulunuyor. Yapıldığı dönemin kaya özelliklerini muhafaza eden

The House Otel Cappadocia, cumba ve oyuklar, gömülü üzüm cenderesi

ve fermantasyon fıçıları gibi detaylarla konuklarını geçmişe doğru bir

yolculuğa çıkarıyor. 350 metrekarelik alana sahip mistik yer altı spa’sında

ise yapaylıktan, kalabalıktan, büyük şehirlerin koşuşturmasından yorulan

bedenleri ve ruhları dinlendirmek için hamam, sauna, buhar odaları ve

masaj hizmeti bulunuyor.

Kapadokya denilince ilk akla gelen kuşkusuz gökyüzünde unutulmaz bir

tabloyla karşılaşacağınız balon turları… Balondan korkanlardansanız, pe-

ribacaları arasında vadi gezintileri, şarap tadımları, Kızılırmak boyunca at

gezileri, sema gösterileri, yemek kursları gibi etkinliklere katılabilir, üzüm

bağlarında zaman geçirebilirsiniz.

Otelin şapel kısmı ise düğün, konser gibi etkinlikler için farklı ve oldukça

ilgi çekici bir mekan alternatifi.

MUTİ’nin efsane lezzetleri,

yeni adresi House Hotel Cappadocia’da

İstanbul’da iyi yemeğin peşinde olanların yolu mutlaka onunla bir yerde

kesişmiştir. Yiyecek-içecek sektöründe sayısız önemli projede imzası bulu-

nan Muhittin Ülkü’nün, Kapadokya’da ünü ülke sınırlarını aşan restoranı

MUTİ, artık yeni adresinde; The House Otel Cappadocia’da lezzet tutkun-

larını ağırlayamaya devam edecek.

Muti mutfağı, Türk ve Osmanlı yemeklerinin bir kombinasyonu. Gelenek-

sel dokuları bozulmadan yaratıcı dokunuşlarla hazırlanan yöresel yemek-

lere, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu gibi diğer bölgelerin

lezzetleri de eşlik ediyor. Un yerine tarhana kullanarak hazırlanan tarhana

mantısı, yanında incirli püreyle servis edilen, 9-10 saat arası karanfille pi-

şirilen dana yanak, hamsili pilavla yapılan lahana dolması, Hatay’ın tepsi

köftesinin iç olarak kullanıldığı börek, erik soslu kurutulmuş patlıcan dol-

ması, asma yaprağında pastırma, “efsane” lezzetlerden sadece birkaçı.