haber
237
İç dekorasyonun, “Regal Classic”, “RawLuxury” ve “Contemporary Classic”
adları altında üç kategoride toplandığı otelde, her biri farklı hikayeye sahip
29 oda bulunuyor. Yapıldığı dönemin kaya özelliklerini muhafaza eden
The House Otel Cappadocia, cumba ve oyuklar, gömülü üzüm cenderesi
ve fermantasyon fıçıları gibi detaylarla konuklarını geçmişe doğru bir
yolculuğa çıkarıyor. 350 metrekarelik alana sahip mistik yer altı spa’sında
ise yapaylıktan, kalabalıktan, büyük şehirlerin koşuşturmasından yorulan
bedenleri ve ruhları dinlendirmek için hamam, sauna, buhar odaları ve
masaj hizmeti bulunuyor.
Kapadokya denilince ilk akla gelen kuşkusuz gökyüzünde unutulmaz bir
tabloyla karşılaşacağınız balon turları… Balondan korkanlardansanız, pe-
ribacaları arasında vadi gezintileri, şarap tadımları, Kızılırmak boyunca at
gezileri, sema gösterileri, yemek kursları gibi etkinliklere katılabilir, üzüm
bağlarında zaman geçirebilirsiniz.
Otelin şapel kısmı ise düğün, konser gibi etkinlikler için farklı ve oldukça
ilgi çekici bir mekan alternatifi.
MUTİ’nin efsane lezzetleri,
yeni adresi House Hotel Cappadocia’da
İstanbul’da iyi yemeğin peşinde olanların yolu mutlaka onunla bir yerde
kesişmiştir. Yiyecek-içecek sektöründe sayısız önemli projede imzası bulu-
nan Muhittin Ülkü’nün, Kapadokya’da ünü ülke sınırlarını aşan restoranı
MUTİ, artık yeni adresinde; The House Otel Cappadocia’da lezzet tutkun-
larını ağırlayamaya devam edecek.
Muti mutfağı, Türk ve Osmanlı yemeklerinin bir kombinasyonu. Gelenek-
sel dokuları bozulmadan yaratıcı dokunuşlarla hazırlanan yöresel yemek-
lere, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu gibi diğer bölgelerin
lezzetleri de eşlik ediyor. Un yerine tarhana kullanarak hazırlanan tarhana
mantısı, yanında incirli püreyle servis edilen, 9-10 saat arası karanfille pi-
şirilen dana yanak, hamsili pilavla yapılan lahana dolması, Hatay’ın tepsi
köftesinin iç olarak kullanıldığı börek, erik soslu kurutulmuş patlıcan dol-
ması, asma yaprağında pastırma, “efsane” lezzetlerden sadece birkaçı.




